Budget, tema, prioriteringar

Göra upp budget, bestämma tema, göra prioriteringar. Det är där det börjar, det som drar igång karusellen. En sak är säker; man skulle kunna lägga exakt hur mycket pengar som helst på ett bröllop. För man vill ha allt. 
 
Men för oss vanliga, dödliga funkar det ju såklart inte så, man måste diskutera och bestämma vad som är viktigast just för oss. Lyxig mat och dryck? Liveband? Många gäster? Vilken typ av bröllop ska vi ha? Ska man hyra en lokal att ha bröllopsfest i, eller hålla till på restaurang? Vad kan man göra själv? Sy upp klänning eller köpa online? Hundratals saker att tänka på och prioritera kring. Vi satte oss ner med varsitt glas rött en kväll förra hösten, sållade och bestämde oss.
 
För oss gick resonemanget till såhär; vi vill ha en rolig fest för oss och alla inblandade att minnas. Det man har kvar efter dagen är slut och alla har gått hem är just det - känslan. Och den ville vi ju såklart ha dokumenterad. Således kände vi att prioriteringarna var ganska självklara, vi ville prioritera en duktig fotograf, men också en duktig filmare. Och en grym Dj. 
 
En första dans som äkta makar. Foto: Martina Lundborg
 
 
Alexander Bendz är en gammal vän till mig, som ibland samarbetar med Martina Lundborg. Tillsammans utgör de exakt värdens bästa fototeam. Jag var så glad och pepp när de erbjöd sig att fota vår dag!
Min svägerska tipsade även om killkompis till henne, Rickard Croy, en helt fantastisk kille som råkar vara typ världens bästa filmare. Med detta gäng ombord var saken biff - och i efterhand är vi så glada att det blev just så! 
Bilderna har börjat rulla in och jag är i extas.
 
Ett tips från mig: Räkna med att överstiga budgeten både en och tre gånger. Det uppstår oväntade kostnader och man ställs flera gånger inför dilemmat TID vs. PENGAR (speciellt när det börjar närma sig). Håll därför stenkoll på priotiteringslistan och stick to it!!! Överslagsräkna gärna ordentligt på budgeten.
#1 - - Sanna | Beauty & Bride:

Dina tips är helt ovärderliga. Kan egentligen inte säga mer än så, men jag älskar dem verkligen. Blir ju lätt nervös av att spräcka vår budget, men det lär ju hända liksom. Tack för ett bra inlägg :)