Husägare

Här sitter jag med en kopp kaffe, lyssnar på en härlig fredagslista på Spotify och väntar på att min man (!) ska komma hem från jobbet. Han har haft en lång arbetsvecka och har varit borta mycket, så den här fredagskvällen är efterlängtad av oss båda. Ost, charkisar och ett gott vin står på schemat. Fredagsmys i all ära.
I helgen ska vi bära in de första möblerna i huset vilket känns så overkligt och helt galet roligt! PEPP! Jag har ju knappt berättat något alls för er om huset, tråkigt då jag själv tycker att det är så himla spännande att följa andra som renoverar/bygger, men nu i samband med flytten tänkte jag bli lite flitigare på att lägga ut bilder och visa vad vi pysslat med under året. 
Vi hade en mäklare där idag för värdering och det är inte utan att man blir lite stolt när han kallade det för "Lerums häftigare hus". Vi har ju ritat det själva! Tillsammans med en duktig arkitekt såklart, men i slutändan blev det verkligen precis som vi önskade och tänkte oss. 
 
Jag kan inte förstå att vi ska få bo där och att allt gått så fort ändå, från att vi förra hösten bestämde oss för att köra på, till att vi började spränga och gräva på tomten i slutet av april. Nu står där ett nästan helt färdigt hus! Det är lite kvar att fixa med; den öppna spisen som kom igår ska byggas in och få sig en skorsten, trappräcke ska upp och lite sådant, men nu börjar det ju verkligen likna något. Det är inget bygge längre! 
 
En planritning där ni ser övervåningen och de båda planen från sidan. Det är ju ett suterränghus, så halva undervåningen är "källare" och under jord.
 
På övervåningen bor vi i sovrummet på vänster sida (på ritningen) med tillhörande WIC och liten toalett, sen ser ni hall, ett stort sovrum på höger sida (som nu blir kontor, men som går att dela på två mindre rum om man vill i framtiden), kök och lounge. 
På undervåningen har vi ett stort öppet allrum som vi tänkt att kombinera med bibliotek, två sovrum (som nu blir gästrum och gym), badrum, tvättstuga, förråd och Jakobs alldeles egna Man Cave hehe (musikrum).