Tema: Sensommar

I stället för att bestämma en färgkod till bröllopet bestämde vi oss för att följa vårt tema, nämligen sensommar. Det gjorde det iaf lättare för oss när vi skulle gå in på detaljer. Jag gjorde en moodboard rätt tidigt, klippte ihop bilder med känslan vi ville förmedla med dagen. Såhär i efterhand tycker jag att vi fick till det rätt bra, när man ser tillbaka på den. :) Ja, visst, lite färger ser man där allt; champange, grön, cerise och vinröd bla. Men jag tror att det kan vara skönt att inte stirra sig blind på färger, utan faktiskt fokusera mer på helheten.
 
 
wedding
 
m
 
Ljusslingor, en äng full av solblekt gräs, tyllkjolar, vild natur, björnbär, Twilight. Ja, här har ni lite av vad jag hade in mind när jag planerade inför vår dag.

Vår dag, dokumenterad v Rickard Croy

 
Klicka här för att komma till filmen på Youtube
 
Jag kan inte med ord beskriva tacksamheten jag känner inför Rickard Croy som förevigat vår dag. Han är så otroligt skicklig och en helt fantastisk kille!! Jag kan titta på filmen en miljard gånger!! Att få återuppleva dessa stunder och fortsätta glädjas livet ut, ovärdeligt. Ska ni gifta er eller vet någon som ska, hör av er till honom genast. Jag skulle jag rekommendera honom alla dagar i veckan. Kontakt: rickardcroymedia@gmail.com

Buketten

Jag fick min vilda bukett. En sensommardröm som innehöll allt från David Austin-rosor till chokladblommor, gräs och björnbär. Så himla mig! Jag älskade den så mycket att...
 
Två bilder tagna av Sara på Wennroths blommor, som satte ihop buketten. Hon förstod verkligen känslan vi ville åt! Hon är så galet duktig och kan starkt rekommenderas. Sara satte även ihop tärnornas buketter och blomsterarrangemang till bröllopsfesten, men det får komma i ett eget inlägg!
 
De två sista bilderna är tagna av Martina Lundborg

David Austin Edith, dahlia, astilbe, chokladblomma, björnbär, kryssantemum, vaxblomma, klematis, riddarsporre, chasmantium latifolium, pittosporum och extra mycket kärlek.

Budget, tema, prioriteringar

Göra upp budget, bestämma tema, göra prioriteringar. Det är där det börjar, det som drar igång karusellen. En sak är säker; man skulle kunna lägga exakt hur mycket pengar som helst på ett bröllop. För man vill ha allt. 
 
Men för oss vanliga, dödliga funkar det ju såklart inte så, man måste diskutera och bestämma vad som är viktigast just för oss. Lyxig mat och dryck? Liveband? Många gäster? Vilken typ av bröllop ska vi ha? Ska man hyra en lokal att ha bröllopsfest i, eller hålla till på restaurang? Vad kan man göra själv? Sy upp klänning eller köpa online? Hundratals saker att tänka på och prioritera kring. Vi satte oss ner med varsitt glas rött en kväll förra hösten, sållade och bestämde oss.
 
För oss gick resonemanget till såhär; vi vill ha en rolig fest för oss och alla inblandade att minnas. Det man har kvar efter dagen är slut och alla har gått hem är just det - känslan. Och den ville vi ju såklart ha dokumenterad. Således kände vi att prioriteringarna var ganska självklara, vi ville prioritera en duktig fotograf, men också en duktig filmare. Och en grym Dj. 
 
En första dans som äkta makar. Foto: Martina Lundborg
 
 
Alexander Bendz är en gammal vän till mig, som ibland samarbetar med Martina Lundborg. Tillsammans utgör de exakt värdens bästa fototeam. Jag var så glad och pepp när de erbjöd sig att fota vår dag!
Min svägerska tipsade även om killkompis till henne, Rickard Croy, en helt fantastisk kille som råkar vara typ världens bästa filmare. Med detta gäng ombord var saken biff - och i efterhand är vi så glada att det blev just så! 
Bilderna har börjat rulla in och jag är i extas.
 
Ett tips från mig: Räkna med att överstiga budgeten både en och tre gånger. Det uppstår oväntade kostnader och man ställs flera gånger inför dilemmat TID vs. PENGAR (speciellt när det börjar närma sig). Håll därför stenkoll på priotiteringslistan och stick to it!!! Överslagsräkna gärna ordentligt på budgeten.
Visa fler inlägg