Sommar 2.0

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plugglustometern är körd i botten och jag funderar helt seriöst på att strunta i alla slutexaminationer och skita i det här totalt. Drömmer mig bort till bekymmerslösa sommarkvällar, nätter som aldrig tar slut, solstänk och varma hjärtan.
 ♥ 

Vecka 1

God morgon, måndag! Som förvarnat blir uppdateringarna få nu. Få och små. 
Men praktikens första vecka är iaf avklarad, vilken sedan avslutades med en långhelg i huvudstaden. I torsdags efter passet tryckte jag plattan i mattan och körde upp. Det har varit så härligt och välbehövligt att få komma iväg lite, njuta av milda höstdagar, sol, hotellfrukostar, god mat, promenader och mys. Även om det är svårt att lämna plugget hemma...
 
Denna måndag jobbar jag kväll, så runt lunch skall jag bege mig tillbaka till västkusten för att påbörja praktikvecka nr 2. Om vädret tillåter, vill säga! Storm med klass-3 varning är väl egentligen inget jag är speciellt sugen på att ge mig ut i. Alls faktiskt. 
 

Kokosglass

 
 
Som lovat!
 
Recept:
2 äggulor
1dl florsocker
1/2 dl kokosflingor
Rivet skal av 1lime
1,5 dl kokosmjölk
3dl vispgrädde
1/2dl kokosflingor att rosta
 
Vispa grädden. Vispa ihop alla övriga ingredienser och vänd sedan ner i grädden. Häll över blandningen i en form och täck med plastfolie. Ställ in i frysen i ca 4h. Strö över rostade kokosflingor vid servering!
Jag serverade med grillad annanas och egenplockade lingon på bilden ovan.

Isolering

Ångesten börjar infinna sig i min kropp, på måndag börjar isoleringen. 9 veckors praktik i Lysekil och toppat med tokplugg. Tid till annat finns inte framöver. Det är det som känns mest, att jag fram till jul (!) kommer att få gå under jorden. Praktik, kliniska examinationer, sluttentamen och studieuppgifter... Arrivederci, förbereder instigning i bubblan. 
Jag har tur som kan övernatta i Lysekil de dagarna jag börjar tidigt, då pendlingen tar dryga två timmar en väg. Så jag kommer med andra ord att få flytta dit.
 
Därför tar jag nu tid att be nära, kära, familj och vänner om ursäkt för att jag inte kommer att vara närvarande på ett tag. Jag kommer antagligen vara trött, grinig, stressad och kanske ledsen. Om/när jag ens har tid att känna efter. Så hata mig inte, ha överseende. När detta är över ska vi jävlar i mig fira. Jag kommer ju ut ur bubblan som Syster Salesjö.
 

Som bas gillar hörn

Jag glömde ju berätta för er om helgen! Och Sälen. Den mysigaste helgen på länge, kan jag tala om för er - vi ville i vanlig ordning inte lämna. Idén om att kanske säsonga här uppe en vinter planterades.... Det lär ju vara en del fall i backarna som behöver ompyssning av en extra syrra, right? Skall därav spinna vidare på detta. 

Candle light dinners and red wine satte annars prägel på kvällarna. Fick ett litet housewife-ryck och slängde ihop en kokosglass till dessert i lördags även. Jag tänkte jag skulle posta receptet i ett inlägg åt er, jag märke av lite efterfrågan på Instagram nämligen. 


Fem av fem toasters

Kanelbullens dag

Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag? Jag har skickat bullogram, gör det du med på bullogram.nu 
 
Tentan är inskickad! Den sköna känslan som infinner sig i min kropp går att ta på. Firade gjordes det med nybakade kesoscones och te igår kväll. Gotta love brinner (breakfast for dinner). Nu ligger jag och äter resterna till frukost och sneglar på Nyhetsmorgon. En bättre start på en bättre fredag! 
Visa fler inlägg