Müssli!

Ingen nyhet att jag gillar att pyssla och greja hemma, speciellt i köket - ett riktigt husmorsdrag. I ugnen står en plåt müssli och tar färg för tillfället. Har varit dålig med uppdateringarna på mat&bak fronten senaste (eller uppdateringar över lag?), så tänkte att det var på tiden att bjuda på ett recept. När jag ändå är i farten.

Detta är ett recept som faktiskt kommer från en av er läsare, som jag tagit och gjort om lite till mitt eget. Men, det är en supergod müssli som jag är väldigt glad i! Och enkel att slänga ihop, vilket alltid är uppskattat.


Du behöver:
5 dl havregryn
3 dl rågflingor
Linfrön
Solroskärnor
Ev lite kokosflingor eller hackade blandnötter

Sätt ugnen på 225 grader. Gör en liten "sås" av 1 dl vatten, 1 msk olja, 1 msk soya, 1 msk honung (ju mer desto godare såklart, men onyttigare) och häll den över de torra ingredienserna. Blanda ihop till en lätt klumpig röra. Häll över röran på ett bakplåtspapper på en plåt och ös över kanel (och ev kardemumma). Rosta allt i ugnen i ca 20 min, rör om några ggr under tiden så att det inte bränns.
När plåten är klar låter du den svalna samtidigt som du häller över 1 dl russin eller annan torkad frukt (tex aprikoser). Jag brukar även pudra på lite mer kanel efter smak. För det är ju livets krydda ;)