Brödbak



Jag hoppas ni njuter av sol och ledighet, finisar. Själv jobbar jag på och börjar komma in i de nya rutinerna - and I like it. Det känns SÅ skönt att låta hjärnan vila lite från plugg varje kväll och faktiskt kunna njuta av ledigheten när man väl är ledig. Som student är man nämligen sällan det - ledig - det finns alltid NÅGOT att göra. 

Jag känner bara att pusselbitarna börjar falla på plats och jag älskar att vara just här, just nu. 
Det är sånt man ska ta vara på. 
 
 
På tal om något helt annat har jag ikväll bakat världens godaste bröd. Hej, jag heter Mikaela och jag älskar att vara husmor. 

Min midsommar












Mina fantastiska, fina vänner, kärlek, förbannat god mat, tårta, jordgubbar och galenskaper - precis allt en midsommar ska innehålla. Heller ingen midsommar utan regn (poängpromenad och lekar fick vi lägga på hyllan till nästa år) men vad gör det, egentligen, i gott sällskap? Tack alla inblandade för allt. 
 
Måste tillägga en sak; tårta med vaniljglass till kan vara det godaste jag ätit. Dör lite. Som den gottegris man är.

Midsommarafton!

Stör ihjäl mig på att man inte kan blogga via mobilen efter den nya blogg.se-uppdateringen? Det som är så käckt och smidigt... Mvh kärring
 
Glad midsommar på er, förresten! :)) Hur kan man gnälla en dag som denna?
Jag hoppar in och jobbar några timmar på mitt gamla jobb Glory, sedan blir det hem till Lerum och styra upp partey med en herrans massa godingar. Vi ska köra på tapas-knytis då det blev ganska spontant bestämt, men efter många år har man lärt sig en sak: spontant är alltid bäst. Och sill äter man ju på påsk och jul med.
Hoppas ni alla får en fantastisk dag och att ni slipper regn. Själv håller jag tummarna så att de vitnar. Haha.
PUSS
 


Midsommarlunch-buffé på jobbet igår, muuums

Helgen

Har haft en så bra helg. Infyttningsmys, korv-med-bröd-å-diverse-buffé, fotboll öl och bubbel med familjen och lite familjevänner i fredags. Och inflyttningsfest med gänget igår. Utgång på det. Städat idag. Haha, nejmen det har varit lyckat! Jag har verkligen världens bästa människor i mitt liv. Mina människor. 

Idag är sista dagen på "semestern", för i morgon finner ni mig på Läkarhuset +7 resten av sommaren (med undantag för Visby v28). Så roligt!

Hade farmor och farfar på fika i lördags förmiddag och fick detta fantastiska fatet som de gjutit! Så galet fint. Och smarrig rabarberkaka på det!

Jag och fina Lina i lördags

Eftersom Marabou tagit bort världens godaste "Black" så fick jag ta saken i egna händer och återskapa

Sveriges charmigaste hem?

Fick ett tips av en vännina som tyckre jag skulle ställa upp i en tävling - i sveriges charmigaste hem. Sötnöt. Men det kan vara kul. Man gillar väl att tävla?

Vänner, har ni möjligtvis sveriges charmigaste hem? Dela med er av bilder och tävla ni också på: www.sverigescharmigastehem.se 
Du kan (förutsom ta hem skiten och äran) tävla om specialpriser för tex charmigaste text, charmigaste film, charmigaste trädgård/uteplats, mest kreativa och flest röster. Men den slutgiltiga vinnaren får i alla fall ett hemma-hos-reportage i Expressen Leva & Bo, samt ett presentkort i valfri inredningsbutik till ett värde av 30 000 kr. Hehe-hej hej! Tävlingen startar 14 juni och grundomgången avslutas den 23 augusti kl 00.00. Go go go ! :))

Och tävlar ni inte själva kan ni ju alltid stötta mig, haha. Pusss

 
  

Müssli!

Ingen nyhet att jag gillar att pyssla och greja hemma, speciellt i köket - ett riktigt husmorsdrag. I ugnen står en plåt müssli och tar färg för tillfället. Har varit dålig med uppdateringarna på mat&bak fronten senaste (eller uppdateringar över lag?), så tänkte att det var på tiden att bjuda på ett recept. När jag ändå är i farten.

Detta är ett recept som faktiskt kommer från en av er läsare, som jag tagit och gjort om lite till mitt eget. Men, det är en supergod müssli som jag är väldigt glad i! Och enkel att slänga ihop, vilket alltid är uppskattat.


Du behöver:
5 dl havregryn
3 dl rågflingor
Linfrön
Solroskärnor
Ev lite kokosflingor eller hackade blandnötter

Sätt ugnen på 225 grader. Gör en liten "sås" av 1 dl vatten, 1 msk olja, 1 msk soya, 1 msk honung (ju mer desto godare såklart, men onyttigare) och häll den över de torra ingredienserna. Blanda ihop till en lätt klumpig röra. Häll över röran på ett bakplåtspapper på en plåt och ös över kanel (och ev kardemumma). Rosta allt i ugnen i ca 20 min, rör om några ggr under tiden så att det inte bränns.
När plåten är klar låter du den svalna samtidigt som du häller över 1 dl russin eller annan torkad frukt (tex aprikoser). Jag brukar även pudra på lite mer kanel efter smak. För det är ju livets krydda ;)
Visa fler inlägg