Guess what?!

Är numer ett stycke brownie! Ja, ljusbrownie i alla fall.

Vickan, räddaren i hår-nöden, har återigen varit i farten och fräschat upp mitt svall. Denna gången har hon gjort mig redo att möta hösten. Kallare ton (vad annars?) , ljusbrun, I love it!!! Helt sjukt bra färg, mitt i prick.

 

Vickan finns på KS-hudvård i Lerum

Recept till cookiedough glasstårtan :)

Den här tårtan blev jag rekommenderad av från en kollega. Den är superlätt att göra och är framförallt god! En tokig glasstårta man kan göra på massa olika sätt efter smak.

Kaksmet:
2 ägg
2,5 dl strösocker
100 gram smält smör
2,5 dl vetemjöl

Du behöver även:
1,5 l glass i valfri smak (jag använde en glass med kola och krokant)
Jordgubbar, marshmallows och kolasås (eller vad man föredrar att dekorera med)

Gör så här:
Rör strösocker och ägg vitt och fluffigt. Blanda ner det smälta smöret och till sist vetemjölet.
Fyll en springform (20mm) med kaksmeten och ställ in i frysen i 1 timme så att den blir hyfsat fryst (alternativt låt den stå över natten och förbered resten samma dag som den skall serveras). Den ska inte bakas i ugn, det är det härliga! För er som har ätit Ben & jerry's cookiedough vet vad jag menar :)

Men om man vill grädda den är det bara att köra in den i ugnen i 175 grader tills den är klar.

Rör glassen mjuk. Ta ut springformen från frysen och fyll på med glassblandningen. Spara 5 mm upp till kanten på springformen. Dekorera!

Receptet hittade jag på bakemyday.se - kika in och inspireras av fler underbara recept

Bday

Firade mitt hjärta på födelsedagen med frukost på sängen och hemmagjort cookiedough glasstårta till skönsången. Det vilar något fint över det vi kallar ödet, ett möte värt en redig skål.

Jag älskar dig, Johan. Grattis!

Förra veckan via telly


Besökte farmor och farfar i lysekil

Årets första dopp. Bättre sent än aldrig, right?

Middag med mina fd klassisar, mycket skratt som alltid

Joannas utsökta, hemmagjorda praliner

Nya koftan invigs


Årets första kräftis with the famfam

Mamma bjöd på hemmagjord nutella semifreddo med jordgubbar. Kill me, vad gott!

Söndag, helgfrulle och proteinpannkaka

Älskar vi inte månarna när vi får sova lite extra, när allt får ta sin tid, man får tassa runt i PJ's och äta en lång, lyxig frukost. Det är något av det bästa jag vet i alla fall. 
 
I morse gjorde jag proteinpannkakor med banan. Lite nyttigare, mycket gott. 
 

Du behöver: 4 ägg, 3 msk fiberhusk, 500g mini keso. Vill du kan du blanda i lite kanel, stevia eller lite vaniljsocker (beror på vad man föredrar, själv smaksätter jag med kanel efteråt, se nedan). Mixa med stavmixer och låt svälla i max 5 min. Tryck ut som pannbiffar och stek i panna på varje sida. Jag la i skivad banan och vipps: bananpannkaka. YUM!
 
Perfekt till min favoritkombination: äpple, kanel och lätt kesella.
Även gott till bär och keso.
Visa fler inlägg