Björnbärs mousse

Nu ger jag upp.. Klappat ihop böckerna, skrivit ut allt som kan komma att behövas inför morgondagen och lagt upp fötterna på bordet. Phu! Nu kan jag räkna timmarna till sommarlov. Ska dansa en liten segerdans i morgon efter tentan - det kan man väl bjuda på?


Utsökt björnbärs mousse. Detta receptet hittade jag på en tjejs blogg för ett tag sen. Ni hittar den här.

 

Recept 3-4 pers

 

Ingredienser:
150 gram frysta björnbär
2 dl grädde
1 äggula
1/4 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Väg upp björnbären och häll dem sedan i kastrull.
Häll i strösockret och sätt på plattan. Rör runt och
låt det bli en tjock sås. Låt såsen svalna och vispa
grädden kraftigt. Häll i äggulan och rör om. Blanda

sedan i björnbärssåsen och vaniljsockret i grädden
och rör runt. Servera i fina glas och sätt in i kylen minst
1½ timme innan servering. Toppa med några tinade björnbär!

Yesterday
Ni var sugna på mer outfits, så här kommer en från gårdagen. Ett par söta shorts jag fick med mig hem från Copenhagen och boots till detta. Får även tillägga att jag sprang in på Pressbyrån och köpte ett par inte-så-mörka strumpxyxor sen med. Igår var jag på examensfest hos en nybliven internationell inköpsekonom och en textil produktutvecklare. Finfina titlar och finfina tjejer! Mycket trevlig kväll. Gott gäng, gott häng.

 

Idag är jag rätt mör, trots att jag var responsible och gick hem i god tid. Dags att börja traggla plugg. Slutspurten! Heja mig. Kan inte förneka att jag hellre gått ut och lagt mig i en solstol för att gubbsova lite..

Done for today

Nu har jag suttit sen tio i morse med datorn i knät och fem dokument att slipa på. Jag är helt död. Done. Finito! Mina ögon hänger (jag pratar inte bara om ögonlocken, tyvärr) och mitt hår ser ut att vara hemmet till femton psykiskt sjuka fångar. Jag ska köpa med mig take away och bege mig till Emelie, som säger sig vara i samma skick. "Ps. man måste vara ful om man kommer hit" skrev hon precis i ett sms, följt av: "Jag ser ut att bo i en husvagn med en man som heter Tony". Känns som att Emelies hem är the place för mig ikväll! Haha, godingen.

Jag säger Hasta la vista så länge.

Himlen är oskyldigt grå.

Jag känner mig lika silikongrå som himmelen utanför fönstret. Pigg färg. Ge mig sommarlov! Det känns som att jag bara skriver, skriver och skriver, men inget händer! 1000 papper om; Vad har jag lärt mig? Hur har jag lärt mig? Vad är ny kunskap? Same, same same. Motivationen är körd i botten och jag har tenta på tisdag. Men jag jobbar på. Hej hej.


Prom night

 

Stiliga brorsan och Julia innan de gav sig av mot Valand, där balen skulle hållas. Hur fina??? Syrran over here känner sig stolt som en tupp. Knäppt bilder så att det smattrat! Haha, som om jag hade kunnat hålla fingrarna i styr liksom.. Känner ni igen klänningen förresten? Så glad att den kunde komma till användning. Kul att i alla fall den fick gå på bal igen..

 

Vi andra (som fick nöja oss med att stanna på utsidan) drog oss vidare till El Corazon för att avnjöta en god middag och ett glas vin efteråt. Mysig avslutning. Bra dag.

Förberedelser

Bal förberedelserna är full gång. Vackra prinsar och prinsessor springer runt här hemma och gör sig färdiga för kvällen. Jag har laddat kameran och gjort mig redo för att knäppa. Solen skiner, det tackar vi för. Vidare uppdatering följer.
Julia, Viktors date, gör sig redo.

Visa fler inlägg