Svensk sommar


Today's breakfeast.

I morse gjorde jag ordning frukost på utsidan åt min goding. Solen värmde ordentligt, trots att klockan inte var mer än 8.30 någonting. Känner på mig att det blir en bra dag idag. Alldeles strax ska jag åka och plocka upp Madeleine för en liten roadtrip - & vad passar inte bättre än en tur till havet? Älskade, älskade svenska sommar. Inte en dag för tidigt.

Veckan ur luren

 
Sommarfrukost // Påväg till midsommarfirande
 
 
Provade den nya vildäpple-flädercidern // Linda sätter fart på midsommarafton
 
 
Härlig stämning på Björkö

 
Vi i världens längsta kö till Lysekil // Min fashionabla brorsa

 
Jag & Tobbe påväg till havsbadet
 
 
 
Lite mys i hamnen innan hemfärd


Translate // A summary of the week. Pics from my phone!

Right nowJag har en riktig lyxdag idag, börjar nämligen inte jobba förrän 14! Sitter i solen med ett glas av mammas goda flädersaft och njuter. Hur varmt är det inte? Smälter bort här! Haha.

Midsommarhelgen

Här kommer det utlovade bildspelet från de senaste dagarna! Ser ni förresten att min krans höll sig hela helgen? Helt fantastiskt. På kvällen innan vi gick och la oss på midsommarafton sprayade jag kransen med lite vatten och la i kylskåpet. Bara för att testa. När jag vaknade på morgonen såg den fortfarande ny ut. Ett litet tips :)Sillalunch hemma på Ekhagsvägen samt midsommartårtor med obligatoriska, svenska jordgubbarMamma gjorde Mazarintårta med fläderkräm och bär (Leila Lindholms recept). Jag gjorde också en mazarintårta,

men i lite annan tappning.

 


Min fina kusin Petra & mamma

 


Efter god lunch, surr & sång med släkt och vänner drog vi i racerfart till Björkö där det bjöds på
midsommargrill med ett gott gäng.

Min version av mazarintårta. Hittade ett recept för ett tag sen på en kolatårta, som jag varit nyfiken på att prova. Så jag gjorde en egen version av den. Leilas grundrecept på mazarintårta, men med ett lager kolakräm på samt grädde och bär.

 

Tack finingar för en perfekt midsommarafton.

 


Midsommardagen i Lysekil. Brorsan och hans gäng drog också upp, så vi möttes på ett glas. Sen tog jag,

Tobbe och Johan en promenad ner på stan för att äta middag på havsbadet.

  

Translate // Photos from this year's midsummer-celebrations, which took place on Björkö and in Lysekil. Good company, good food, perfect weather.

Ett nytt liv

Ny vecka, nya tag, nytt liv. Vill minnas att det var så min mamma brukade säga varje söndagkväll: "I morgon börjar jag mitt nya liv". Nu förstår jag innebörden, då måndagar är bra dagar att starta på. Bryta dåliga vanor och mönster, börja på ny kula. Kan man säga att man vill bli en ny Mikaela? Fast egentligen samma. I bättre form. Jag ska ägna mig åt saker som gör mig glad, ger mig energi och ger mig.. något tillbaka överhuvudtaget. Alla former av energitjuvar lämnas åt sidan. Så är det. Man måste lära sig någon gång.

Midsommarhelgen har varit kanon. Splendid. Den har spenderats i goda vänners lag längs kusten. Med turen att ha solen över oss! Helt perfekt. Även fast det kanske inte låter så i ovanstående stycke, haha. Ibland måste man bara få avreagera sig lite. Ska tömma kameran i datan snart och ge er ett litet bildspel från se senaste dagarna.
Ha en fin måndag! Puss puss


Jag och mitt hjärta i Lysekil på midsommardagen.

En midsommarhälsningHoppas ni hade en fin midsommarafton, babycakes! Idag skiner solen ännu mer och jag är glad. Vi har precis ätit en underbar frukost bestående av Maries hembakade bröd och ska strax åka mot Lysekil. Ses vi där?

Visa fler inlägg