Dag 22 – Det här upprör mig.

1. När någon tagit den sista mjölken
2. När jag hör om barn som far illa
3. När jag hör om misshandel, mord, övergrepp (av alla slag), trakasserier, våldtäkter, utpressning, hot, tortyr..
4. När jag ser allt det ovanstående på film
5. Okunskap på platser där det inte bör finnas
6. Slakt av delfiner på Färöarna
7. Grövre mismatchningar i klädväg
8. Kollektivtrafiken...

Nu ska jag lägga mig, annars hade jag fortsatt rabbla. Skulle kunna skriva en meter lång lista här. Minst. Men jag föredrar inte att vara negativ. Natti natti!

Halv åtta hos oss

Fick en störtskön inbjudan till ett event på facebook. Haha! Måste bara visa er, för att det är så underbart. Äntligen ska man få lite cred för sina talanger (eller helt tvärt om?! ;) Mina vänner är så påhittiga! & mat lagar vi ju alltid ändå. Det bästa är att ni får haka på i processen. Se här:


Nu är det dags för vårt egna halv åtta hos oss!


Vi kommer att vara i två lag, antal personer bestäms efter totalt antal medverkande. Lagen lottas ut i förväg och vi kommer överrens om en budget för att det skall bli rättvist mellan lagen.

Regler:

Recepten skall vara personliga och nytänkande, givetvis får man inspireras till viss gräns. Komplettta menyer läggs ut i förväg samt givetvis en dresscode och tema för kvällen.

Processen skall filmas, dokumenteras och fotas samt läggas upp på eventet och bloggen under kvällens gång.

Middagen skall bestå av tre rätter, samt en personlig överraskning till era gäster.

Inget fusk, sabotage, spionage tillåts och kvitto på middagens varor skall uppvisas. Varor som tas från hemmet skall värderas och dras av från budgeten, värderingen skall obligatoriskt ske av oberoende part, t.ex. Helge Skoog.

Ni kan reglerna, så självklart kommer maten att betygssättas av era gäster och vinnarna kommer att belönas. Betygen och kommentarer kommer alltså att filmas.

Låt fantasin flöda och era kunskaper utstråla.

Dag 21 – Ett annat ögonblick.

Det var kväll och vi hade tittat på film. Tätt, tätt i hans armar hade jag bäddat in mig och jag kände mig trygg. Varm. Han vände mig om och tittade på mig med genomborrande ögon, som att han såg rakt igenom mig. Läste min själ. Mitt hjärta. Det tog ett tag innan han fick fram att han hade något att säga, som att han noga valde orden och var fundersam. Försiktigt la han handen över min mun, så att jag inte skulle kunna svara med en gång, sen viskade han tre ord jag längtar efter att höra. Fjärilarna spred sig i magen i ett lyckorus. Jag log mot handflatan. Brett.

Ramlar glada gatan fram

Söndag redan. Veckorna springer iväg! Det har varit en fullspäckad helg med trevligheter. I fredags lagade jag mat till Johanna, Emelie och Camilla som samlats hos mig för fredagsmys och Let's Dance. Det bjöds på pasta seafood med vitlöksbröd. Jag tror det var godkänt! Lördagen (gårdagen) spenderades dels på jobbet och sedan hos Alex för lite förfest med damerna innan det blev utgång i staden. Snurrade till det ordentligt. Typ 148 kort senare hamnade vi på Soho. Hade så trevligt att Emelie gick hem utan sin klack. Frågan är bara: HUR gick det till? Se bilden nedan och föreställ er synen! Hahaha!


Åh, mina underbara vänner. Tackar för ännu en toppenhelg!
Visa fler inlägg