En pappa

En pappa är bra att ha. En pappa som är stor och stark och snäll. En som tar ens parti när man blir orättvist behandlad. Som en superhjälte. En sån pappa har i alla fall jag. & Han är jag glad att jag har.

For Sale

Det är med blandade känslor jag nu säljer Maggan. Min Renault Megane cab jag fick när jag fyllde 18. Men, jag har en Audi nu. En vuxenbil. För ett nytt kapitel i livet. Hur som helst; är du intresserad - kontakta Rickard på 0706-615574.Silverfärgad Renault Magane cab -00. Nyservad ikl kamrem. Helt nylackad. Vinterförvarad i garage. Skinnklädsel, AC, cd, larm, bra däck. & Fort går hon. Frågor får ni gärna ställa här, eller maila mig på mikaelasalesjo@hotmail.com

 

Update: 45 000:- vill jag ha för henne, kostar typ inget att köra.

KvällssolPromenaden i kvällssolen gjorde gott, känner mig genast uppfriskad. Nyduschad inväntar jag nu mina kära vänner Madde & Tobbe. Det nalkas degkväll á la oss. Jag tänker kanske något i stil med: poolhus, te, smörgåsar och kanske lite fruktsallad. Samt tjöt. Massa gott tjöt. Alltid gott tjöt.


Idag för ett år sen befann jag och Julia oss i Hoi an, Vietnam, Asien. Vi trotsade vulkaner och vädergudar och gav oss iväg på äventyr. Jag kom att tänka på vår underbara, fantastiska resa mellan mina raska steg. Tvätta tröjor i handfatet på rullande nattåg, cykelturer genom fina skräddarstäder, färgglad frukt i mängder, mat på plastpapper. Som visade sig vara rispapper. Jag älskar att resa. Man behöver inte åka långt för att känna sig långt bort, det räcker att komma till grannländerna för att reflektera över hur olika man lever. Men att komma iväg till andra sidan jorden är något alldeles särskilt. Vilken sida det än är. Tankar i överflöd. Nu ska jag koka te.

Olsen


picture: vogue!

Energin rann ur mig så fort jag satte mig ner. Phu! Ögonlocken känns tunga som bly. Kroppen med. Sätter på mig hörlurarna (full fräs) och ger mig ut på powerwalk. Det ska nog göra susen.

Conscious Collection


Smet in på H&M och raffade åt mig de sista virkade shortsen.
Som jag suktat efter dessa. Ödet.

 

Hade jag varit en gnutta piggare hade jag kunnat berätta lite om min dag. Men nu knackar John Blund på axeln och skäller lite för att jag fortfarande sitter uppe, trots att jag ska upp tidigt i morgon bitti. Eller, äh.. I snabba drag har det varit plugg-marathon i biblioteket, snabbvisit på KS-hudvård som hade ettårsjubileum för den nya salongen (detta innefattar erbjudanden, bubbel, ost och kex), lite mer plugg på balkongen (där jag också slumrade till av hörboken) och mys med Madeleine nu på kvällskvisten. SÅ! Snabbt gick det också! Nu önskar jag er en god natt. Dröm om min stjärt i världens finaste virkade shorts. Haha, nej. Puss.

Lindsay Lohan


In a hot-hot bikini.


Gnuggar ögonen lite, känner mig trött. Skolan hela dagen, balkongen på eftermiddagen, lite städ nu och plugg (eller deg?) efter det. Låter som en måttligt intressant dag, right? Kanske givande ändå. Vad vet jag.

 

Vi hade en tillämpningsövning tidigare, uppgiften var att välja tre ord (från ett A4 med 26 ord) av vilka vi tyckte var mest betydelsefulla. Svår uppgift, men bra argumentation blev det efteråt. Man tycker väldigt lika, men ändå olika när det kommer till vad som är mest betydelsefullt i livet. Hälsa, familj, gemenskap, trygghet och frihet var väl ungefär de ord som flest personer/grupper markerat. Det fick mig att undra; vad är det då folk tävlar om? & Skryter om? Beter sig illa för? Arbete, pengar, materiella ting, makt, kunskap? Det är ju ändå inte det som är det viktigaste, inte sant?

 

Själv skulle jag markerat lycka och kärlek om det fanns med på A4at. Det gjorde det inte.

Ung cancer

Jag skulle vilja rikta lite uppmärksamhet mot en nystartad hemsida som heter ung cancer. Tillsammans har fyra tjejer skapat en ideell organisation för unga vuxna cancerdrabbade, 16 – 30 år. De jobbar aktivt för att göra skillnad och har som primärt mål att förbättra dessa människors levnadssituation. Ung Cancer finns för att göra röster hörda och behov sedda. Kika in på hemsidan här vettja. De finns nu även på facebook.

Ryser man inte när man läser sånt? Om så hårt och så värdefullt arbete. You go, girls.

Barfotabarn

Dikten med samma namn, av Nils Ferlin, är för övrigt min favorit. Lite onödig info, men ändå.

Steker ute på soldäcket och njuter av denna lediga dag. I förmiddags fick vi goggat (gå/jogga) runt sjön på 1,5h vilket var otroligt gott. Helt slut fortfarande. Kan med gott samvete ligga här och missbruka solsken, inte sant? Så glad att kunna gå barfota på gräset och känna friheten. Det vankas grill om en stund. Vi verkar inte vara ensamma om det; det osar grill i hela området. Doftar underbart. Marinad, saftiga stekar, värme. Kan man låta bli att lockas? Nu ska jag sätta igång med mastodont-salladen. Ett måste till grillat! Rena rama sommardagen. Tack för den!


Visst gör det ont när knoppar brister

Jag sitter och smuttar på ett glas vitt med ansiktet mot solen som håller på att sänka sig. Har suttit ute sen jag kom hem. Funderat över det ena och det andra. Terapiarbete. Tankeverksamhet. Man behöver det också ibland, bara sitta ensam och reda ut nystan. Krafsa ut tovor och trassler. Tänk hur dum man är; man missar allt bra man gör, trots positiv respons, det liksom slipper ut mellan fingrarna. Man glömmer av, som att det vore helt oviktigt. Men när det kommer till ett felsteg, något man sagt, något man kunde gjort bättre eller något man.. inte borde gjort alls. Det sitter kvar som iglar, glömmer det inte, ristat i sten. Jag antar att jag är expert på just det. Inte glömma just det.


Vi har haft det riktigt mysigt i helgen. Ytterst trivsamt. Kopplat av och laddat om. Men det är allt skönt att komma hem också. Värmen verkar ha gassat på, för det har blommat ut ordentligt. Vår på riktigt. Grönt och spruckna knoppar. Det är bara så vackert. Här kan man sitta.Tidigt i morse, på morgonpromenad i Sälen.

Visa fler inlägg